Сайт для вʼязальниць Ravelry пообіцяв банити користувачів за підтримку Дональда Трампа

0
198

Найбільший сайт спільноти в’язальниць Ravelry  заборонив користувачам обговорювати політику президента США Дональда Трампа і залишати коментарі в його підтримку.

Про це повідомила адміністрація платформи.

Ravelry заборонив весь контент, який підтримує Трампа і його адміністрацію, а також ідею «білої переваги».

В заяві, розміщеній на веб-сторінці в Twitter платформи, адміністратори написали, що повідомлення, проекти, шаблони і профілі, що підтримують президента США будуть забанені.

https://twitter.com/ravelry/status/1142766608680660992

Сайт є найпопулярнішим онлайн-форумом для любителів в’язання і нараховує мільйони користувачів, а також 80 тис. передплатників у Instagram і 100 тис. в Twitter.

«Ми не можемо забезпечити інтернет простір, що включає все, а також підтримку «білого шовінізму». Підтримка політики адміністрації Трампа, безсумнівно, є підтримкою ідеї переваги білої раси», — йдеться в повідомленні.

При цьому керівництво Ravelry підкреслило, що прихильники президента США можуть використовувати сайт, але повинні тримати свої думки при собі.

Нова політика Ravelry ідентична правилами популярного гейм-спільноти RPG.net, у якій заборонили публічну підтримку Трампа та його адміністрації у жовтні 2018 року.

«Ми можемо вітати людей будь-якої національності, які хочуть говорити про ігри, але ми не можемо дозволити підтримку «білої переваги», — заявили в RPG.net.

https://twitter.com/donnadb/status/1142769162932150272

У відповідь на нові правила консервативні критики в США заявили про «цензуру, яка шкодить свободі слова користувачів».

Але, в основному, користувачки сайту підтримали заборону.

«Цей сміливий крок став результатом довгих дискусій у спільноті про те, що крафтери та дизайнери маргіналізовані, і підтверджує давню, тверду прихильність Ravelry ЛГБТ спільноті», — написала професор коледжу Шедлера Донна Боумен.

Раніше до будинку Бориса Джонсона викликали поліцію через його сварку з дівчиною.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here