Священик УГКЦ зняв кліп на пісню «Плакала» про аварійну дорогу на Львівщині

0
2332

На Старосамбірщині з ініціативи місцевого священика мешканці зняли кліп про аварійний стан дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки, щоб привернути увагу влади до необхідності її капітального ремонту. 

Мешканці записали кавер на популярну пісню «Плакала» українського гурту Kazka, повідомляє Zaxid.net

Ідея зняти відео про аварійну дорогу, якою користуються мешканці 11 сіл, належить священику УГКЦ отцю Роману, який служить у трьох місцевих селах (Мшанець, Галівка, Плоске).

«Це крик про порятунок цих сіл, бо, на жаль, через відсутність комунікації, відсутність дороги, ті села вимирають», – розповів журналістам автор ідеї отець Роман.Текст для відео написала дружина священика Наталія, а головну роль зіграв актор, студент ЛНУ ім. Івана Франка Назар Титар зі Старого Самбора. На відео Назар Титар разом із місцевими дітьми йдуть аварійною дорогою, показуючи ями та вибоїни.

За словами отця Романа, протяжність дороги Мшанець – Стрілки становить 18 км, з яких 15 перебувають у аварійному стані. Він зазначає, що мешканці неодноразово звертались до місцевих та обласних чиновників з проханням її відремонтувати, однак на їхні звернення ніхто не реагує. Тому жителі сіл хочуть публічно заявити про аварійну дорогу.

19 березня мешканці також зареєстрували петицію на сайті Кабміну з вимогою проведення капітального ремонту дороги Мшанець – Стрілки. Зараз схожу петицію також реєструють до Львівської облради.

Нагадаємо, міністр євросправ Франції назвала свого кота Brexit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here